Møllestien 3 - 3200 Helsinge

Foreningen

 

Historie:

Foreningen Kunstværkstederne Møllestien har til huse i en ejendom, der er stillet til rådighed af Gribskov Kommune.

Den smukke rødstensvilla er ifølge Kulturstyrelsens hjemmeside opført i 1922. 1979 blev den opkøbt af Helsinge Kommune. En årrække blev den brugt som bolig for husvilde. Enkelte medlemmer i foreningen er kommet der på besøg som børn.

I slutningen af halvfemserne dannede kunstnerne Jan Hovald og Dorrit Valeur på opfordring af byrådsmedlemmet Inge Walmar foreningen Kunstværkstederne Møllestien. Da huset stod ubenyttet hen fik de lov at benytte det. Der blev indrettet flere værksteder til glæde for de lokale kunstnere. 

Værkstederne:

Husets værksteder har alle, som er medlem, frit adgang til. De rummer større maskiner og værktøj, man ikke har plads eller råd til hjemme. Medlemmer kan komme på alle tidspunkter af døgnet. Der er forskellige interessegrupper hvor man mødes ugentligt. 

Alle interesserede er velkomne til at kikke indenfor, når medlemmerne arbejder.

Det er et samlingssted for mange slags kunstnere. Vi har flere kunstgenrer under samme tag: grafikere, keramikere, skulptører, fotografer, tegnere og ikke mindst malere. Et givende og inspirerende fælleskab hvor man ikke behøver at være professionelt uddannet kunstner for at kunne deltage og udstille sine værker, men naturligvis gerne må være det - og er.

Foreningen har omkring 100 medlemmer, både minde øvede og rutinerede. De fleste kommer fra Helsinge-området, men medlemskab er ikke betinget af bopæl i Gribskov kommune.

Aktiviteter:

Gennem de ca. 20 år vi har brugt huset, har vi 2 gange årligt haft fællesudstillinger i Helsinge Kulturhus. Hvor der udstilles malerier, tegninger, foto, keramik m.m.

I huset har medlemmer arrangeret egne udstillinger. De har udstillet rundt omkring i byen og Nordsjælland.

Medlemmer deltager i censurerede udstillinger og bidrager til at sætte Helsinge på landkortet som et sted, der huser kunstnere og hvor man kan opleve kunst, der ikke er kommercialiseret.

Ved arrangementer, åbne for offentligheden, har vi haft adskillige cafeaftner, åbent hus ved byens øvrige kulturbegivenheder og croquistegning mm. Der har været arrangementer med og besøg af anerkendte kunstnere som Ejler Bille, Jørgen Weiersøe, Viggo Bentzon, Carsten Nash og Robert McLean.

På You Tube https://www.youtube.com/watch?v=vw-LSSJuYBI findes en række interviews om huset, lavet af Søs Friedrichsen.